Piotr Lenart

Travel and Taste 2017

Informacje o Wystawcy

Niech Cię Zakole w Dolinie Wisły” – to pierwszy w regionie kujawsko –  pomorskim szlak turystyczno – kulinarny.  Na Travel & Taste zaprezentuje swą unikalną ofertę produktów regionalnych oraz pakiety wypraw krajoznawczych i kulinarnych wypadów do gościnnych zagród Lansjerów marki Niech Cię Zakole. ” Niech Cię  Zakole” – Zadziwi, Zachwyci, Zauroczy… Dolina Wisły – Poznaj jej Smak

Oferta kulinarna czyli

„Co z zagrody to na stole na hasło Niech Cię Zakole”

  • Jagnięcina z Gzina najlepsza na nizinach – wędzone combry i udźce jagnięce, i kabanosy i kiełbasa biała z jagnięciną;
  • Gęś z Kołudy bez obłudy – wyroby z gęsi kołudzkiej ze „Złotym Półgęskiem” – Piotra Lenarta na czele
  • Świąteczne wyroby z zagrodowej wieprzowiny – szynka wielkanocna, pachnące kiełbasy z drewnianej wędzarni i kiełbasa biała do nabycia na targach…

 

Kuchnia objazdowa Niech Cie Zakole poleca…

 „Jagnię na Piknik…”

w plenerze, w ogrodzie, w altanie…,

 

 „Jagnięcina – trufla wśród mięs na nizinach”

w postaci…..

 Deska z wyrobami

udziec jagnięcy wędzony z giczą

kabanosy jagnięce lub kiełbasa

pasztet

 Zupy do wyboru

Żurek/ajntop na jagnięcinie

 Potrawy

mięsa marynowane na grilla: kotleciki z combra/schabu/karczku

sznycelki/kiełbaski

Dodatki z Doliny Wisły

sos czosnkowy z majerankiem, keczup dyniowy

dynia marynowana, śliwka w occie, korniszony

masło z maselnicy i chleb z pieca chlebowego

 za 1200 zł na 20 – 25 osób;  dowóz – 50 zł

Wydanie potraw z pokazem kulinarnym do 2 godzin + 300 zł

Akordeon na biesiadę + 300 zł

 

Piotr Lenart –   PHS Lenart działalność przetwórcza i szkoleniowo – promocyjna dot.  produktów lokalnych i turystyki wiejskiej. Organizuje warsztaty kulinarne z potraw i produktów regionalnych i zagraniczne podróże studyjne (turystyka krajoznawczo – kulinarna) do Francji w wybrane regiony jak Alzacja, Normandia, Franche Comte, Burgundia. Pomysłodawca i organizator wydarzenia plenerowego „Piknik Napoleoński” promującego Dolinę Wisły i jagnięcinę jako produkt lokalny. Pomysłodawca zintegrowanego produktu turystyczno – kulinarnego „Poznaj Smak Doliny Wisły – Niech Cię Zakole” dot. opracowania i wdrożenia pakietów turystyczno – kulinarnych na czterech wyodrębnionych odcinkach Doliny Wisły – projekt zyskał dofinansowanie z KSOW i rusza w marcu tego roku. Bylot jest partnerem projektu. Prowadzę promocję „gęsi białej owsianej” pochodzącej z Instytutu Zootechniki w Kołudzie Wielkiej pod hasłem „Gęś z Kołudy bez obłudy”.
Dwukrotny laureat i nagrody „Złoty Półgęsek” 2012 i 2013, Smaku Roku 2006 za regionalne wyroby wędliniarskie i Grand Prix Smaku Roku 2009 za olej rzepakowy – oliwka północy.

PHS Lenart – Piotr Lenart
ul Bortnowskiego 8/3
85 – 793 Bydgoszcz

tel: 602 402 248

niechciezakole@onet.pl;

www.niechciezakole.pl

https://www.facebook.com/niechciezakole